Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. A későbbiekben bármikor lehetősége van ezt módosítani, törölni.
Termékek Menü
Jelenleg itt jársz: > >

BLOG

2019. 04. 22. 19:52:00
Húst, mértékkel!!!

Hogyan kerül be a fehérje a szervezetünkbe?  Az hogy fehérjére szükségünk van, nem képezi vita tárgyát. Abban is hasonló a vélemény, hogy kb. minimum 1 g/kg-ot kell naponta elfogyasztanunk az egészséges életvitelhez. Azon már több vita van, hogy testépítők, sportolók, nehéz fizikai munkát végzők mennyi fehérjét fogyasszanak.

2019. 03. 29. 08:49:29
Böjt vagy diéta, vidáman

Itt a tavasz, tulajdonképpen a böjti időszak. Mit értünk böjtön? Itt az étkezéssel, életmóddal kapcsolatban minden variáció elképzelhető és enyhe túlzással annak az ellenkezője is.

A böjt alapjában véve egy lélekerősítő tevékenység, vagy éppen ebből a célból egy tevékenység elhagyása.

 

2019. 03. 18. 15:35:12
Laktóz intolerancia - tej helyettesítés

Mitől alakul ki a laktóz érzékenység, miért egyre izgalmasabb kérdés a laktózmentes italok fogyasztása.

Lehet, hogy veszélyes terület, mert nagyon függ a válasz attól, kinek tesszük fel a kérdést. Egy valami viszont biztos, hogy akit ez érint, annak megoldás kell, és ha lehet ezt a táplálkozással kell megoldania.

2019. 02. 27. 14:02:23
Kesudió  - SUPERFOOD

A kesudió egy Braziliából származó, de ma már a világ sok országában termelt és még több országban fogyasztott, diófélék kategóriájába tartozó olajos mag. Mint minden dióféle, ez is hihetetlenül egészséges nagyon sok olyan tápanyag van benne, ami miatt, ha nem is sokat, de minimum hetente kétszer érdemes fogyasztani.

De mi is az, ami miatt superfood kategóriába sorolják nagyon sokan, velem együtt?

2019. 02. 20. 16:49:40
Céklaleves

A cékla szuperzöldség, egészséges és finom, amiből ízletes levest készíthetsz. Érdemes rendszeresen fogyasztani, mert tele van vitaminnal, ásványi anyagokkal, és felturbózza az immunrendszert. Mivel nagyon kalóriaszegény, akkor is kiváló, ha diétázol.

2019. 02. 20. 16:41:16
Cékla a szuperfood - vagy gyógynövény

Miért adtam egy ilyen címet?

 A cékla egy több ezer éve ismert zöldségféle, amely Magyarországon is jól megterem. Kiváló minőségben. Ugyanakkor az átlag fogyasztó a céklát szinte csak, mint savanyúságot ismeri.

Pedig a jó alapanyagból elkészített, jó minőségű céklalé nagyon értékes és tényleg döbbenetesen jó tulajdonságai vannak.

2019. 02. 12. 13:10:34
Az áfonya fogyasztása a hosszú élet titka?

Nyilvánvaló, hogy a hosszú életnek nagyon sok összetevője van, de abban minden táplálkozással foglalkozó szakértő egyetért, hogy az áfonya rendszeres fogyasztása nagyban hozzájárulhat ehhez.

2019. 02. 07. 08:25:48
Szalagos fánk, csőröge fánk – a farsangi nagy kedvenc!

Bár egész évben sokak kedvence, a fánk, igazán farsangkor lesz főszereplő. A vidám télűzés közepette tucatszám fogy a szalagos, a csöröge, a rózsa, a töltött, a bécsi. De mit tegyen aki ételallergiás, cukorbeteg vagy egyszerűen csak figyel a szénhidrátbevitelre és enne egy jó fánkot?

2019. 02. 04. 15:31:51
Fitt farsangi túrófánk

Benne vagyunk a farsangi időszakban, és mindenki a fánkról beszél. Megkívántam én is! Azon gondolkodtam - mint mindig -, hogy lehetne olyat készíteni, amiben van fehérje, egészségesebb alapanyagokból készül, és alakbarát. Így született meg a fitt farsangi fánkom, amit nevezhetek túrófánknak is.

Teszteljétek! Remélem, tetszeni fog!

2019. 02. 04. 15:00:44
Fánk Zellei Tündi módra - szénhidrátcsökkentett, cukormentes A farsangi időszak nagy kedvence, a szalagos fánk! Kinek a Nagyija ne készített volna ilyet? Na de diéta alatt hogyan is készíthetjük el?  Modern köntösben cukormentesen és szénhidrát csökkentetten is megoldható Zellei Tündi lisztkeverékkel.