Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. A későbbiekben bármikor lehetősége van ezt módosítani, törölni.
Termékek Menü
Jelenleg itt jársz: > >

Kesudió - SUPERFOOD

Kesudió  - SUPERFOOD

A kesudió egy Braziliából származó, de ma már a világ sok országában termelt és még több országban fogyasztott, diófélék kategóriájába tartozó olajos mag. Mint minden dióféle, ez is hihetetlenül egészséges nagyon sok olyan tápanyag van benne, ami miatt, ha nem is sokat, de minimum hetente kétszer érdemes fogyasztani.

De mi is az, ami miatt superfood kategóriába sorolják nagyon sokan, velem együtt?

Mindenekelőtt a szívre van nagyon jótékony hatással.

Érdemes engedni a csábításnak, mert tele van antioxidánssal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal, melyek a szervezeted megfelelő működését segítik.

Zsírtartalma alacsonyabb és zsírsavösszetétele kedvezőbb a többi diófélénél. Így a kesudió segít a koleszterin szinten tartásában. Ennek oka, hogy a „rossz“ LDL koleszterin szintjét csökkenti és javítja a „jó“ HDL koleszterinszintet. A kesudió fitoszterol vegyületeket tartalmaz, melyek stabilizálják, és megakadályozzák a koleszterin felszívódását

Nagyon fontos, hogy magas magnézium szintje véd a magas vérnyomástól, és a hirtelen szívizom összehúzódástól, a szívgörcstől. Már szinte ennyi elég lenne, hogy érdemes legyen fogyasztani, de a vastagbélrák megelőzésében, illetve a rákos sejtek osztódásától is véd a kesudió flavonoidjai között előforduló proanthocyanidin. Ezt a hatást a benne lévő rézzel együtt fejti ki.

Magas a B2, B3, B6, és E vitamin tartalma, ez is többek között a szív és érrendszer karban tartását szolgálja. De pl. az E vitamin a szemet is védi, és jó hatással van az erős UV sugárzás kivédésére. Ugyanígy könnyíti a vezetést, a szembejövő autók reflektorának elviselésében.
 

A réz jót tesz a haj fényének megőrzésében jobb, mint a különböző kozmetikai csodaszerek.

Ne felejtsük el, hogy a kesudió segít a fogyásban, vagy legalább is az elhízás veszélyét csökkenti. Este, amikor jól esik nassolni, (valljuk be) egy kevés elfogyasztása csökkenti az éhségérzetet. Természetesen az önkontroll azért fontos, mert igaz, hogy csökken az éhségérzet, de valljuk be a kesudió nagyon finom, és valóban meg kell állni! Legjobb, ha egy kis adagot készítünk ki belőle és utána nem, megyünk a konyhába nassolni.

Hogyan fogyasszuk? Önmagában is nagyon finom, de különböző aszalványokkal keverve is egészséges és finom. Talán egy különlegesség és nálunk még nem nagyon kapni, otthon is készíthetünk pirított vagy natur kesudiókrémet.

Diódarálón ledaráljuk, utána turmix gépen addig turmixoljuk, amig kicsit felmelegszik és krémszerűvé válik. Ezt a krémet önállóan is fogyaszthatjuk, de sörkorcsolyának társaságban nagy sikerünk lehet vele.

És még egy nálunk új felhasználás a diákoknak, és sportolóknak kenyérre kenve reggelinek, vagy edzés előtt adhatjuk jó energia tartalma és egészséges fehérje pótlást érünk el vele, javulnak az iskolai eredmények, és a sport is hatékonyabb.

 
 

 

 

blog comments powered by Disqus