Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. A későbbiekben bármikor lehetősége van ezt módosítani, törölni.
Termékek Menü

Dejó! Idén sem maradunk bozdaszörp nélkül!

Dejó! Idén sem maradunk bozdaszörp nélkül!

Finom, illatos, egészséges, egyszerű elkészíteni és mindenki szereti! Mi az??

Bizony ez a bodzaszörp! A májusi napsütés ajándéka, az ital, amiből nem lehet eleget készíteni. Szerencse, hogy ennyire egyszerű hozzájutni és elkészíteni is. Lássuk mi kell hozzá:

 

 

Először is bodzavirág. 20-30 tányér, vagyis bodzavirágzat elegendő kb. 5 liter szörp elkészítéséhez.

A bodzát megmosni nem érdemes, mert a víz sok virágport és illóolajat eltávolít róla, de nem árt átnézni a virágot és az apró bogaraktól, rovaroktól megtisztítani. A bodzaszörphöz sok cukor kell, jó hír az, hogy a cukor helyettesíthető akár steviával vagy eritrittel is! 

Egy nagy befőzőlábasban 500g cukrot karamellizálunk, majd felöntjük apránként 6 liter vízzel és hozzáadunk további 3,5 kg cukrot. Kihűtjük, majd 1 tk tartósítószert (borkén/nátrium benzoát/szalicil) és 100g citromsavat adunk hozzá. Jól elkeverjük, majd mehet bele a bodza, utána pedig kb. 5 db bio citrom felkarikázva. Ha minden hozzávaló megvan, a fazekat félretesszük 4-5 napra, hogy az érési folyamat végbe menjen. Először szűrőn, majd konyharuhán/textil pelenkán átszűrjük és csírátlanított üvegekbe öntjük. A tartósítószer lehetővé teszi, hogy akár télire is megőrizzük a május ízét, ami persze sok háztartásban esélytelen...

Hogyha a cukrot édesítőszerrel szeretnénk kiváltani, akkor literenként 250g 1:4-es cukorhelyettesítőt használjunk. Ízlés szerint higíthatjuk, de adhatunk hozzá egy kis mentalevelet is, amit kiválóan feldobja bodza ízét.

 

 

 

 

 

blog comments powered by Disqus
Árukereső.hu