Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. A későbbiekben bármikor lehetősége van ezt módosítani, törölni.
Termékek Menü
Jelenleg itt jársz: > >

Hírek

2019. 10. 09. 14:23:47
ÉRDEKESSÉGEK, KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK A LIVING FOODS TERMÉKEKRŐL

Hogyan zajlik a csíráztatást? Miért jobbak a csíráztatott alapanyagok? Milyen növényeket csíráztatnak? Miért más, mint az otthoni csíráztatás? Mit jelent a fermentálás? A fermentálás miatt probiotikusak a termékek? Tartalmaznak cukrot, tartósítószert vagy mesterséges színezéket, adalékanyagokat a termékek? Mik a termékek további előnyei?

 

2019. 07. 02. 14:40:13
Chia mag - szuper food –  majdnem gyógyszer

A chia mag hivatalos néven azték zsályamag. Általában nem szívesen mondom élelmiszerre, hogy szuper food, mivel a legtöbb élelmiszer valamilyen formában szuper food is, szinte mindegyikre szükségünk van és mindegyiknek van fontos szerepe az emberi szervezet számára. Oda írtam azt is, hogy majdnem gyógyszer. Nagyon sok jó gyógyhatása van, de a fogyasztását is mértékkel ajánlják, a nagy mennyiségű fogyasztása veszélyes lehet, valamint előfordulhat egyes esetekben kellemetlen mellékhatás jelentkezése. Tehát akinek szükséges kellő odafigyeléssel javasolt fogyasztani. De csak tudatosan, és ha valóban szüksége van rá.

Szeretnél egészségesen étkezni, de annyi tápanyaggal amennyire valóban szükséged van? A chia mag ezen a téren valóban teljesíti igényeinket.

2019. 05. 21. 22:43:54
Egészséges szénhidrátok? Vannak!!!

Az étkezés egyik legjobban támadott területe a szénhidrát fogyasztás.

Tudomásul kell venni, hogy a napi kalória szükségletünk mintegy 30 -50 %-át szénhidrátokból fedezzük. Ezt esetleg átmenetileg lecsökkenthetjük, de hosszabb távon egészség károsodást okoz a szénhidrátok teljes megvonása.

Inkább azt kell magunkban tudatosítani, hogy milyen szénhidrátot és azokból mennyit fogyasszunk. Illetve melyek azok, amelyeket valóban, ha egy mód van rá ne fogyasszunk, vagy csak különleges indokolt alkalommal.

2019. 05. 18. 07:04:18
Ajándék üdítő a MOL pontokon

Idén ünnepeljük a Pick Pack Pont 10 éves születésnapját, ennek köszönhetően számos meglepetéssel készülünk az év hátralévő részében.

Promóció időtartama: 2019. május 13  – június 16.

2019. 05. 13. 00:00:00
Eperlekvár cukor nélkül - Befőzés otthon, gyorsan, egyszerűen!

Készítettél már otthon lekvárt? Érdemes megpróbálni, nem is olyan nehéz, mint gondolnád!

Itt az eperszezon...az egyik kedvenc!!!!! Eperlekvár - főleg cukor és adalékanyagmentes változatban - egész évben jöhet, nem?

Akkor nosza, próbáld ki Te is! Nem kell hozzá sok minden! Receptet itt találsz!

2019. 04. 22. 19:52:00
Húst, mértékkel!!!

Hogyan kerül be a fehérje a szervezetünkbe?  Az hogy fehérjére szükségünk van, nem képezi vita tárgyát. Abban is hasonló a vélemény, hogy kb. minimum 1 g/kg-ot kell naponta elfogyasztanunk az egészséges életvitelhez. Azon már több vita van, hogy testépítők, sportolók, nehéz fizikai munkát végzők mennyi fehérjét fogyasszanak.

2019. 03. 29. 08:49:29
Böjt vagy diéta, vidáman

Itt a tavasz, tulajdonképpen a böjti időszak. Mit értünk böjtön? Itt az étkezéssel, életmóddal kapcsolatban minden variáció elképzelhető és enyhe túlzással annak az ellenkezője is.

A böjt alapjában véve egy lélekerősítő tevékenység, vagy éppen ebből a célból egy tevékenység elhagyása.

2019. 03. 18. 15:35:12
Laktóz intolerancia - tej helyettesítés

Mitől alakul ki a laktóz érzékenység, miért egyre izgalmasabb kérdés a laktózmentes italok fogyasztása.

Lehet, hogy veszélyes terület, mert nagyon függ a válasz attól, kinek tesszük fel a kérdést. Egy valami viszont biztos, hogy akit ez érint, annak megoldás kell, és ha lehet ezt a táplálkozással kell megoldania.

2019. 02. 27. 14:02:23
Kesudió  - SUPERFOOD

A kesudió egy Braziliából származó, de ma már a világ sok országában termelt és még több országban fogyasztott, diófélék kategóriájába tartozó olajos mag. Mint minden dióféle, ez is hihetetlenül egészséges nagyon sok olyan tápanyag van benne, ami miatt, ha nem is sokat, de minimum hetente kétszer érdemes fogyasztani.

De mi is az, ami miatt superfood kategóriába sorolják nagyon sokan, velem együtt?

2019. 02. 20. 16:41:16
Cékla a szuperfood - vagy gyógynövény

Miért adtam egy ilyen címet?

 A cékla egy több ezer éve ismert zöldségféle, amely Magyarországon is jól megterem. Kiváló minőségben. Ugyanakkor az átlag fogyasztó a céklát szinte csak, mint savanyúságot ismeri.

Pedig a jó alapanyagból elkészített, jó minőségű céklalé nagyon értékes és tényleg döbbenetesen jó tulajdonságai vannak.