Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. A későbbiekben bármikor lehetősége van ezt módosítani, törölni.
Termékek Menü
Jelenleg itt jársz: > Kezdőlap >

Hírek

Hírek

Sárgarépa!

A répának magas a béta-karotin tartalma, amit a szervezetünk A-vitaminná alakít át, ami elengedhetetlen a tökéletes látáshoz. Az A-vitaminon kívül a répában megtalálható a B1-, B2-, B6- C-, D- és E-vitamin is.

Magas rosttartalma tisztítja a bélrendszert, javítja az emésztést, méregtelenítő hatású, erősíti a lépet és a hasnyálmirigyet. Fokozza az anyagcserét, így zsírégető hatása is van. Antioxidáns hatású, magas az ásványi anyag tartalma: sok foszfort, káliumot, kalciumot, nátriumot, magnéziumot és vasat rejt magában. Napi 2 nyers sárgarépa, és a benne lévő oldható rostoknak köszönhetően, rendben is a koleszterinszintünk.

Érdemes tudni, hogy amíg a legtöbb zöldség veszít tápanyag tartalmából a főzéskor, addig a sárgarépában lévő karotinok a főzésnek/párolásnak köszönhetően jobban érvényesülnek. A sárgarépa fogyasztható nyersen, főve, sülve, párolva, köretnek, ragunak, levesbe vagy sütinek is.

A sárgarépa több fűszerrel remekül párosítható. Jól illik hozzá például a bazsalikom, a kakukkfű, a rozmaring, a rózsabors, a gyömbér, a fahéj, a curry, a chili, a kurkuma, a szerecsendió, de nagyon finom csak egyszerű petrezselyemmel is. Remek ízesítője a citrom és a narancs. (forrás: Egészségkalauz)

       Sárgarépa krémleves!

       

       Hozzávalók:

·         10 darab sárgarépa

·         2 darab hagyma

·         1 teáskanál őrölt kurkuma

·         1 kávéskanál friss gyömbér

·         1 kávéskanál őrölt kömény

·         1 teáskanál őrölt szerecsendió

·         2 darab babérlevél

·         4 darab fokhagyma gerezd

·         1 csipet chili paprika

·         1 csipet só, bors

·         1 deciliter tejszín

·         1 liter víz

 

       Elkészítés:

Pirítsuk meg a hagymakockákat egy kevés olajon, majd adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és a gyömbért. (Itt adhatjuk az ételhez a chili paprikát is.)
A kurkumát, köményt, sót, borsot keverjük össze egy kisebb tálban, majd öntsük a lábasba. Jól forgassuk össze az egészet.
 Ettől lesz jó zamatos és édes az íze.
Amikor már itt-ott barnás a sárgarépa (NEM FEKETE), öntsük fel fél liter vízzel, dobjuk bele a babérleveleket is, és fedjük le! Amikor a répa már majdnem megpuhult, botmixerrel turmixoljuk össze, és öntsük hozzá a tejszínt (természetesen használhatunk növényi tejszínt, vagy akár tejfölt is).

2021. 12. 06. 09:37:50
Csokoládé története

Amerikában az aztékok már jóval az európai hódítók előtt is ittak csokoládét. 1519-ben, amikor a spanyolok a mai Mexikó területére érkeztek, Montezuma xocolātllal kínálta Cortést. A maják birodalmában is ismert és fontos volt: a kakaóbabot más dél-amerikai kultúrákhoz hasonlóan fizetőeszközként (is) használták. Maga a kakaó neve is utal a kereskedelemre; a „cacau” eredetileg egy ige, jelentése: venni, cserélni, vásárolni. A kakaóbab a szertartásokhoz is esszenciális volt. Megpörkölték, ledarálták, vízzel habosra rázták (nagy zsírtartalma miatt nehezen oldódott), majd megitták a keserű italt, melynek eredeti neve xocolātl. Amikor a majákat legyőzték az aztékok, a hadisarcot kakaóbabban kellett kifizetniük. Az aztékok már ízesítették a keserű italt fahéjjalánizzsalvaníliával, kukoricaliszttel, és a legfontosabb, hogy elkészítése során erjesztették is. Ennek köszönhetően sokkal lágyabb állagot és kevésbé keserű ízt értek el. Legendájuk alapján a Tollas Kígyóistentől, Quetzalquetl-től kapták az istenek italát és eledelét, a csokoládét és a kukoricalisztet. A Tollas Kígyó elhagyta őket, de meghagyta, hogy visszatér még. Ezért, amikor a szakállas Cortés partra szállt, őt hitték a visszatérő Tollas Kígyónak. Uralkodójukhoz, Montezumához vezették, aki díszes aranykehelyben felszolgáltatta neki az isteni italt. Cortés észrevette a benne rejlő értéket, és lefoglalta az ősi ültetvényeket. Vérszemet kapott, magának kívánta az összes azték kincset, lemészárolta az aztékokat. Egy forrás szerint az őslakókat saját italuk segítségével győzték le: „Egyetlen pohárnyi belőle egy egész napra felfrissíti a katonát” – írta Cortés. A spanyol konkvisztádor hazájába visszautazván magával vitte a kakaóbabok titkát. Spanyolország tehát a csokoládé világkörüli útjának első megállója. A 17. századig az ország határain belül maradt, Európában nem terjedt el. Persze eleinte maguk a spanyolok se fogyasztották szívesen a keserű italt, először a mexikói spanyol apácák kezdték el ízesíteni szerecsendióval, fahéjjal, cukorral.

Ausztriai Anna királynéXIII. Lajos francia király feleségeként hozta át a csokoládét Spanyolországból Franciaországba.

1569-ben V. Piusz pápa a xocolātlt olyan kellemetlennek találta, hogy az ital fogyasztását nem tekintette a böjt megszegésének.

A forró csokoládét az 1600-as években kezdték inni Európában, II. Károly uralkodása idején (1660–85) vált divatos itallá Angliában, az első csokoládét is kínáló londoni vendéglő, a Chocolate House1657-ben nyílt meg.

1687-ben a Francia Akadémia tudományos alapon meghatározta az optimális csokoládéreceptet.

Az első angol csokoládégyár Bristolban épült, 1728-ban. A szilárd csokoládét 1842-ben kezdte árulni a Fry csokoládégyár, mely később a ma is létező Cadbury cégbe olvadt.

holland C. J. van Houten 1828-ban feltalált kakaósajtológépe nagyban javította a csokoládéital minőségét: a készülék segítségével a kakaóbabból sikerült kivonni a nehezen emészthető zsíranyag egy részét.

A csokoládészeletet 1847-ben találták fel. A svájci Nestlé fivérek 1876-ban készítettek először tejcsokoládé szeletet.

Rodolphe Lindt berni csokoládégyárában a termékek minőségének javítása érdekében új eljárásokat vezetett be, módosította a csokoládégyártásnál használt alapanyagokat és a főzési időket. 1880-ban felfedezte a mai élelmiszeriparban kenőgyúrásnak (vagy konsolásnak) nevezett csokoládéfinomítást, illetve a lágy fondant csokoládét. (forrás:Wikipédia)

Karácsony közeledtével nálunk is kedvelt italként díszeleg a forralt bor mellett.

A "Szafi forrócsoki ízű italporral"  kipróbálhatunk egy újdonságot, a hagyományos kakaó helyett, ami alacsonyabb kalória értékkel bír és nem tartalmaz cukrot és tejszármazékot.

2021. 10. 22. 00:00:00
TOMAN snackek

Akik már végig csinálták a TOMAN diétát, tudják, milyen fontos a napi ötszöri – mértékletes - étkezés betartása. A diétát követően, a súlymegtartási szakaszban sem kell lemondanunk a fehérjedús finomságokról! Tízóraira vagy uzsonnára továbbra is beilleszthetjük étrendünkbe a TOMAN Snackeket.

Miért jók a TOMAN Snackek?

2021. 01. 15. 09:26:37
Vashiány?! Figyelj oda a jelekre!

Miért van szüksége szervezetünknek vasra?

A vas részt vesz számos élettani folyamatban, mint pl.: az oxigén szállítása és raktározása, a testi növekedés, az idegrendszer fejlődése, a sejtek osztódása, enzimek megfelelő működése és hormonok szintézise.

2020. 12. 11. 18:13:21
CITROMOS MÁKTORTA

VEGÁN CITROMOS MÁKTORTA

Ennek a három rétegű citromos máktortának a receptjét teljesen véletlenül találtam, miközben desszertet kerestem az évfordulós ünnepi vacsoránkhoz. 

Nagyon könnyen elkészíthető, csak időben elő kell készíteni, ugyanis be kell áztatni a datolyát és a kesudiót, illetve fogyasztás előtt néhány órára hűtőszekrénybe kell tenni.

A végeredmény mindenkit rabul ejtett. Persze a sikerhez elkerülhetetlen, hogy a célcsoportunk szeresse a mákot. :)

2020. 11. 27. 15:59:21
GLUTÉNMENTES, VEGÁN ÉS EGÉSZSÉGTUDATOS SZALONCUKROK 2020-BAN

2020-ban is felkutattuk Nektek a legfinomabb mentes szaloncukrokat. Legyünk őszinték, ez egy nagyon hálás feladat volt. A szaloncukor gyártók minden évben egyre finomabb termékeket dobnak piacra, a legtöbbnek nincs semmiféle mellékíze, ráadásul olyan széles a választék, hogy szinte elveszel benne. Ugye milyen jó egészségtudatosnak lenni? 

2020. 11. 15. 00:00:00
Nyereményjáték karácsony 2020
NYEREMÉNYJÁTÉK!
Vásárolj nálunk minimum 20.000,- Forint értékben és nyerj hetente értékes nyereményeket vagy akár a havi FŐDÍJAT, egy Nespresso Citiz & Milk tejhabosítós kévéfőzőt!
2020. 09. 24. 17:17:00
Az alacsony D-vitamin szint egészségügyi kockázatai

A tudomány fejlődése segít a kutatóknak abban, hogy új módszereket találjanak a betegségek minél korábbi azonosítására. Egy új áttörés azt jelzi, hogy a vérben áramló, szabadon keringő D-vitamin szint jó előre jelezheti az öregedő férfiak jövőbeni egészségügyi és betegségkockázatát.

Dr. Leen Antonio egy európai kutatócsoporttal karöltve a belga Leuveni Egyetemi Kórházakban végzett vizsgálatokat. Eredményeiket a szeptember elején megrendezett 22. Európai Endokrinológiai Kongresszuson ismertették.

2020. 09. 12. 14:05:00
Növessz hosszú pillákat Az egészségtől ragyogó, dús szemöldök és szempillák valószínűleg minden nő vágya. A csábító pillantás elérése szerencsére nem álom, természetes módszerekkel elérhető!
2020. 09. 02. 15:50:13
Nyerj időt, szerezz új lendületet - Ajándék akció!

Neked sincs időd főzni a hétköznapokban?

Segítünk varázsolni! A Szafi Reform poralapokkal és Szafi tésztákkal gyorsan, percek alatt készíthetsz finom vacsorát a családnak! Most a vásárláshoz ajándékba küldjük, ráadásul Te választhatod ki, melyik ízvilágot és formát szeretnéd! Bolognai, kínai, indiai...orsó, széles metélt, tarhonya, és még sorolhatnánk! De inkább nézd meg!

2020. 08. 02. 21:36:00
A legfinomabb paleo meggyes piskóta

Meggyes piskóta

Biztosan sokan elkészítettétek már ezt a süteményt, de ha valaki még nem, próbálja ki bátran! Amikor először készítettem, nem hitték el, hogy paleos.


 

Árukereső.hu