Eperlekvár cukor nélkül - Befőzés otthon, gyorsan, egyszerűen!

Készítettél már otthon lekvárt? Érdemes megpróbálni, nem is olyan nehéz, mint gondolnád!
Itt az eperszezon...az egyik kedvenc!!!!! Eperlekvár - főleg cukor és adalékanyagmentes változatban - egész évben jöhet, nem?
Akkor nosza, próbáld ki Te is! Nem kell hozzá sok minden! Receptet itt találsz!
Eperlekvár cukor nélkül
Hozzávalók:
1 kg érett eper
10 dkg negyedannyi édesítő
15 dkg pektin
1 teáskanál frissen facsart citromlé
Elkészítés ideje:
60 perc
Elkészítés:
- Az epret jó alaposan mosd át, kicsit hagyd száradni, majd apró, közel azonos darabokra vágd össze. Fontos, hogy minden elszíneződést, benyomódást ki kell vágni!
- Egy lábas alját be kell vizezni, de éppen csak vékony rétegben. Tedd bele az összedarabolt epret a lábasba és alacsony lángon kezdd el főzni!
- Forrald fel, majd onnantól még 10 percig hagyd a tűzön, de közben néha kevergesd meg, hogy le ne égjen! A végén keverd bele a cukorhelyettesítőt, a pektint, és a citromlevet, keverd csomómentesre, rotyogtasd meg még egyszer és vedd le a tűzről!
- Frissen fertőtlenített üvegekbe kanalanként tedd a lekvárt, zárd le az üveget, fordítsd fejjel lefelé és takard le! Lassan hagyd kihűlni!
A hozzávalókat megtalálod webáruházunkban!