Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. A későbbiekben bármikor lehetősége van ezt módosítani, törölni.
Termékek Menü

Eperlekvár cukor nélkül - Befőzés otthon, gyorsan, egyszerűen!

Eperlekvár cukor nélkül - Befőzés otthon, gyorsan, egyszerűen!

Készítettél már otthon lekvárt? Érdemes megpróbálni, nem is olyan nehéz, mint gondolnád!

Itt az eperszezon...az egyik kedvenc!!!!! Eperlekvár - főleg cukor és adalékanyagmentes változatban - egész évben jöhet, nem?

Akkor nosza, próbáld ki Te is! Nem kell hozzá sok minden! Receptet itt találsz!

Eperlekvár cukor nélkül

Hozzávalók:

1 kg érett eper

10 dkg negyedannyi édesítő

15 dkg pektin

1 teáskanál frissen facsart citromlé

Elkészítés ideje:

60 perc

Elkészítés:

  1. Az epret jó alaposan mosd át, kicsit hagyd száradni, majd apró, közel azonos darabokra vágd össze. Fontos, hogy minden elszíneződést, benyomódást ki kell vágni!
  2. Egy lábas alját be kell vizezni, de éppen csak vékony rétegben. Tedd bele az összedarabolt epret a lábasba és alacsony lángon kezdd el főzni!
  3. Forrald fel, majd onnantól még 10 percig hagyd a tűzön, de közben néha kevergesd meg, hogy le ne égjen! A végén keverd bele a cukorhelyettesítőt, a pektint, és a citromlevet, keverd csomómentesre, rotyogtasd meg még egyszer és vedd le a tűzről!
  4. Frissen fertőtlenített üvegekbe kanalanként tedd a lekvárt, zárd le az üveget, fordítsd fejjel lefelé és takard le! Lassan hagyd kihűlni!

A hozzávalókat megtalálod webáruházunkban!

blog comments powered by Disqus