NaturalVital

Hatalmas a rajongótábora, kortól, nemtől függetlenül. Tehetjük palacsintába, tortába, süteménybe, kenyérre, de talán a leggyakoribb - még ha félünk is bevallani - ha csak úgy magában kanalazzuk. Sajnos azonban sok esetben kétszer is meg kell gondolnunk, hogy kinyithatjuk-e a mogyorókrémes üveget, hiszen ha kiengedjük a szellemet a palackból, akkor nincs megállás.
Ismerős érzés? Amikor minden kanálnál megfogadod, hogy ez az utolsó? Amikor már visszazártad a mogyorókrémes üveget, és már majdnem megveregetted a válladat, hogy milyen óriási jellem vagy, és akkor - szinte magától - újra kinyílik az az üveg? Amikor úgy gondolod, hogy na, egy kanál még nem a világ.. ?
A mogyorókrém bizony ilyen alattomosan teszi próbára akaraterőnket az ízlelőbimbóinkon keresztül. Hadat üzen minden leadott kilónak, és bőven kimaxolja a napi kalóriabevitelünket (akár többszörösen is). Az oka nem más, mint az a fránya cukor, már megint.

Igen, a csicseriborsó tészta sokkal egészségesebb, mint a hagyományos tészta!
Bár mindenféle tészta lehet egészséges, egyes tésztákban a tápanyagtartalom magasabb, mint másokban és a csicseriborsó tészta tényleg egy kiváló választás azoknak, akik az egészséges életmódra szavaznak.
Maga a csicseriborsó növény egy igazi energiabomba, tele van fehérjével és rostokkal.
Környezetvédelmi szempontból is kiváló választás, hiszen fenntartható élelemforrásnak minősül, csakúgy, mint a többi hüvelyes, a bab, a borsó és a lencse.
A csicseriborsó tészta a hagyományos búzaalapú tésztákhoz képest kevesebb kalóriát, viszont dupla annyi rostot és fehérjét tartalmaz. Sőt, egyes termékek természetesen gluténmentesek is.
Egyre szélesedő a választék a gluténmentes termékekből, ami nagy öröm azok számára, akiknek kerülniük kell minden találkozást a gluténnel. Az élelmiszer gyártók és a vendéglátó egységek is gondolnak azokra a fogyasztókra, akik fel fogják tenni a bűvös kérdést: - És az gluténmentes? Gluténmentesen táplálkozni ugyan kissé divatos is, ám aki valóban rá van kényszerítve hogy kizárja a glutént az életéből, annak bizony nem minden étkezés móka és kacagás. Nem kevés lemondással jár és bizony az ízek sem mindig olyan fenségesek! Az állagról nem is beszélve…
Vegyük például a gluténmentes tésztát. Ha kifőzzük, sokszor lesz nyálkás, nyúlós, málós, tapadós. Ugyanakkor, ha betartunk néhány alapszabályt, nagyot lendítünk a étel ízvilágán és állagán is.
Ínycsiklandozó linzereket készíthetünk Karácsonyra, ráadásul a Dia-wellness termékek felhasználásával nemcsak egyszerű a linzerkészítés, de a kalóriát sem kell számolnunk!
Milánóból terjedt el a mazsolával, kandírozott gyümölcsökkel készített kalács, ami meghódította az egész világot. Magyarországon is egyre többen ismerik és fogyasztják Karácsony táján, sőt sokan megpróbálkoznak a Panettone elkészítésével is.

Már javában roskadoznak az üzletek polcai a varázslatos, illatos, finom szaloncukrok alatt, de mit válasszunk, ha diétás vagy allergiás okokból glutén-, tej-, tojás-, szójamentes finomságot szeretnénk a karácsonyfára aggatni?
Körülnéztünk, kóstoltunk, mutatjuk, amiket találtunk és Nektek is kínálunk.

A kollagénről rengeteget hallunk mostanában – éspedig nem véletlenül. Az emberi szervezetben legnagyobb mennyiségben előforduló fehérjéről van ugyanis szó. Tucatnyinál is több típusa ismert, amelyek közül az I-es, a II-es és a III-as típus a legelterjedtebb. Megtalálható a csontokban, fogakban, porcokban, inakban, érfalakban, körmökben, bőrben, hajban, méhlepényben, szaruhártyában stb.
